Wat is een Cloud Desktop

Een Cloud desktop word ook wel VPS genoemd. Deze afkorting staat voor Virtual Private Server. Een VPS is een fysieke server, die wordt opgedeeld in kleinere virtuele servers. Een VPS biedt je de volledige vrijheid: van het beheer van uw server, de keuze van het OS tot aan het installeren van de benodigde software en biedt daarnaast zelf de mogelijkheid om uw software up-to-date te houden en voldoende te beveiligen tegen misbruik.

CloudPulse is verantwoordelijk voor het onderhoud van de hardware van de server waar de VPS draait en voor bereikbaarheid van de netwerkverbinding tussen de server en internet. Dit doen we vanaf de Hardware laag helemaal tot de OS laag. Deze dienst word ook wel “Managed VPS” genoemd. Zo hoeft u dus geen onderhoud aan zowel de hardware als het besturingssysteem te verrichten.

U maakt simpelweg verbinding via een programma genaamd “Remote Desktop” waarbij u het persoonlijke adres (of IP) invult waarna uw, via een beveiligde (SSL) verbinding, uw gebruikers naam en wachtwoord invoert om bij uw desktop te komen. U bevind zich in een volwaardige Windows omgeving (Met administrator rechten) waarbij u gewoon alles kan installeren en opstarten. Of dit nou een applicatie is, webserver of een game server; als u de verbinding verbreekt blijft u desktop gewoon draaien.